Γεια σας
καλώς ήρθατε στη Σιάτιστα.

Με ένα κλικ  σε κάθε  έναν από τους τίτλους που ακολουθούν μπορείτε να γνωρίσετε τους Δρόμους της πόλης μας, τις Εκκλησίες, τα Αρχοντικά, τα Μουσεία και τα Δημόσια κτήριά της, τα Αγάλματα που τη στολίζουν.                                                                      

ΔΡΟΜΟΙ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ
ΜΟΥΣΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ
ΑΓΑΛΜΑΤΑ

         Με κλικ στη λέξη ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ  σε πρώτη φάση εμφανίζεται στην οθόνη σας, σε μικρό μέγεθος ο χάρτης της πόλης, με σημειωμένες τις θέσεις των εκκλησιών με αριθημένους μπλε κύκλους.  O χάρτης μεγαλώνει αν κάνετε κλικ στο κείμενο του χάρτη: κλικ εδω αν θελετε μεγαλύτερη εικόνα. Στη συνεχεια με κλικ σε κάθε αριθμημένο κύκλο μεταφέρεστε σε σελίδα που έχει φωτογραφία και πληροφορίες για την εκκλησία που διαλέξατε. 

Η ίδια διαδικασία ισχύει  για τα     ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΑΓΑΛΜΑΤΑ .


Αν θέλετε να βρείτε κάποιον συγκεκριμένο δρόμο, τότε κάντε κλικ στη λέξη
                                             ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
και θα μεταφερθείτε σε αλφαβητικό πίνακα της ονομασίας των δρόμων. Εκεί με κλικ στους αριθμούς οι οποίοι  συνοδεύουν το όνομα του δρόμου θα μεταφερθείτε στον χάρτη της γειτονιάς που βρίσκεται ο δρόμος που αναζητάτε.

Καλή περιήγηση.

Γιάννης Πορπόρης

                                                                      


 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
Τα κείμενα του ψηφιακού δίσκου προέρχονται από τα βιβλία:
Ιστορικά σημειώματα περί Σιατίστης και λαογραφικά αυτής του Φιλίππου Ζυγούρη.
♦ Από την πολιτιστική κληρονομιά της Σιάτιστας:  Ι. Η Παλαιοντολογική της Συλλογή  ΙΙ. Εκκλησίες- Αρχοντικά -Δημόσια κτήρια των Αικ. Ζωγράφου και Καλλιόπης Μπόντα-Ντουμανάκη.
♦ Συνάντηση με την Ιστορία στους δρόμους της Σιάτιστας, της Αικ. Ζωγράφου.
♦ Η Ιστορία της Σιάτιστας σμιλεμένη στο μάρμαρο και στο μέταλλο, της Αικ. Ζωγράφου.

Ο χαρακτηρισμός "Σιάτιστα το μαργαριτάρι των βουνών" ανήκει στον σιατιστινό συνθέτη κλασικής μουσικής Χαρίλαο Περπέσα (1907-1995).

Οι χάρτες έγιναν από το Γιάννη Πορπόρη, είναι αυτοσχέδιοι και ενδεικτικοί της ονομασίας των δρόμων της πόλης μας, δεν ισχύουν για καμμιά άλλη εφαρμογή ή γενικότερη χρήση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Θεοδώρα Ζωγράφου-Βώρου η οποία για μια ακόμη φορά στάθηκε δίπλα στην ομάδα μας δίνοντάς μας τις συμβουλές της σε όλα τα στάδια της εργασίας μας, την γραφίστρια κ. Ματίνα Αγκά, τον κ. Στέφανο Μπόντα και όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας, σε κάθε γειτονιά που επισκεφθήκαμε, για τη βοήθειά τους στην προσπάθεια της ομάδας μας να αποτυπώσει ψηφιακά την πολιτιστική κληρονομιά  της πόλης μας.

Εκχωρήσαμε το δικαίωμα επανέκδοσης και διάθεσης του ψηφιακού δίσκου, CD-ROM, ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ στη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας. Η δωρεά έγινε δεκτή με την 9η /25-5-2016 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.

Αικατερίνη Ζωγράφου

Καλλιόπη Μπόντα -Ντουμανάκη

Γιάννης Πορπόρης

                                                                                                 

Copyright © 2015  I. Porporis, K. Mponta-Ntoumanaki, Aik. Zwgrafou

ISBN 978-960-93-7752-2