ΟΔΟΣ: Κωνσταντίνου Βενέτη

 

 

 

Βενέτης Κωνσταντίνος,

(1906-1985)

Πρόεδρος Κοινότητας Σιάτιστας

το 1941.

 

 

  

 

Ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου Βενέτης γεννήθηκε το 1906 στην Κωνσταντινούπολη. Αφού τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο, ήρθε στην Αθήνα με τον Αντώνιο Κωνσταντινίδη (γιο της Λωξάντρας), ο οποίος είχε και την επιμέλειά του. Τελείωσε το Γυμνάσιο και περάτωσε την σχολή Ευελπίδων με ειδικότητα αξιωματικός Πυροβολικού. Υπηρετώντας στην Κοζάνη ως αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού παντρεύτηκε την Θεοδώρα Λαζάρου Τέρτη το 1935. Χρημάτισε Έπαρχος Βοΐου, πολέμησε στην Αλβανία το 1940, αποστρατεύτηκε με το βαθμό του συνταγματάρχη.

Το 1951 εξελέγη βουλευτής με τον Νικόλαο Πλαστήρα στο Νομό Καβάλας. Από τότε μέχρι και το 1967 συνέχισε αδιάλειπτα σε όλες τις βουλευτικές αναμετρήσεις να εκλέγεται βουλευτής με το κόμμα του Αλεξάνδρου Παπάγου στην αρχή και στη συνέχεια με την ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πέθανε το έτος 1985.

 

ΠΗΓΕΣ

Μπόντας Γεώργιος Μ., άρθρο με τίτλο: Κοινοτάρχες και Δήμαρχοι της Σιάτιστας, στο περιοδικό «Βοϊακή Ζωή», Μάρτιος-Απρίλιος 1990.

Σιατιστέων Μνήμη, Λεύκωμα του Συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης.

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιάτιστας με αριθμό 263/90.

 

Το βιογραφικό του συνέταξε ο ανεψιός και βαφτισιμιός του συμπολίτης μας κ. Αλέξανδρος Αθανασίου Τέρτης, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Φωτογραφία: από το βιβλίο Σιατιστέων Μνήμη, Λεύκωμα του Συλλόγου Σιατιστέων Θεσσαλονίκης.