Συνδημότες, ας τολμήσουμε……

 

    Επιλογές κι αποφάσεις,  οι οποίες πάρθηκαν για μας  χωρίς εμάς, μας οδήγησαν σε δύσκολα μονοπάτια, μας πόνεσαν όλους.

   Κανείς μας δεν βγήκε τελικά κερδισμένος  και,  το χειρότερο, στη συνέχεια αξιοποιούμε τα τετελεσμένα όχι με τον καλύτερο τρόπο.

   Νομίζω ότι σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου δημιουργείται μια ευκαιρία να γεφυρωθεί το χάσμα που άνοιξε η διαμάχη.

   Η συμφωνία  όλων με την απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας για το θέμα του «αιολικού πάρκου» μπορεί να ρίξει γέφυρα αλληλοκατανόησης και συμπόρευσης όλων των δημοτών του νεοσύστατου Δήμου Βοΐου, χωρίς να αδικήσει κανέναν.

   Δεν γράφω ακαδημαϊκά. Γράφω,  γιατί, στο μέτρο που μου αναλογεί, έκανα το πρώτο βήμα: Το έργο ζωής του Σιατιστινού εκπαιδευτικού Φιλίππου Ζυγούρη Ιστορικά σημειώματα περί Σιατίστης και λαογραφικά αυτής επέλεξα να το εκτυπώσω- πέρσι το καλοκαίρι- στο τυπογραφείο της Νεάπολης, επενδύοντας ιδεολογικά και αξιοποιώντας οικονομικά το «αδέλφωμα» στην Ιστορία των δυο πόλεων.

Συνδημότες,  ας τολμήσουμε  την υπέρβαση!

   Τα θετικά αποτελέσματα της συμπόρευσης μας με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας είναι κατάθεση στον κουμπαρά της ανάπτυξης του νεοσύστατου Καλλικράτειου Δήμου Βοΐου!

 

Σιάτιστα  6/6/2011

Αικατερίνη Zωγράφου