Κωνσταντίνος Γ. Τράχος

Οικονομολόγος

Γεννήθηκε στη Σιάτιστα το 1926 και πέθανε στην Αθήνα στις 22-11-2004.

Αγαπούσε τη Σιάτιστα και τη φρόντιζε πάντα. Σημαντικά είναι τα χρηματικά ποσά που πρόσφερε στη Μητρόπολη και στις εκκλησιές μας, σε άπορες οικογένειες , στο ΚΑΠΗ, στο Μουσικό Σχολείο και σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας.

Ιδιαίτερη ήταν η φροντίδα του για το δημοτικό σχολείο όπου φοίτησε ο ίδιος, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας .Ο Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Στέργιος Δίκος μας πληροφόρησε πως οι δωρεές του Κων/νου Τράχου στο Σχολείο  άρχισαν από το 1959 και συνεχίστηκαν μέχρι τις μέρες μας. Σημαντικά χρηματικά ποσά για τις ανάγκες του σχολείου, βιβλία , εγκυκλοπαίδειες, λευκώματα , τηλεσκόπιο, στολές και άλλα σχολικά είδη είναι μέρος της φροντίδας του για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας.

Το 1960 ανακηρύχτηκε ευεργέτης του Σχολείου και τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε και το   βραβείο αρετής και προόδου "ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΛΗ ΤΡΑΧΟΥ", που απονέμεται σε μαθητές του 1ου Δημοτικού που αριστεύουν.

 

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αντώνιος απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή στη χήρα του αποθανόντος  κ. Κυβέλη Τράχου, όμοια και ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας πατήρ  Στέργιος Μπαχτσιαβάνος.

 

Ο Σύλλογος δασκάλων  του 1ου 8/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας εξέδωσε το ακόλουθο

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος δασκάλων  του 1ου 8/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου  του Κων/νου Τράχου, ευεργέτη του Σχολείου συνήλθε εκτάκτως σήμερα 22-11-2004, ημέρα  Δευτέρα, στο γραφείο του και αποφάσισε  όπως :

1. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.

2.Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του Συλλόγου στους συγγενείς του.

3. Να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στους συγγενείς του.

Ο Διευθυντής  του Σχολείου                      Οι Δάσκαλοι του Σχολείου

Στέργιος Δίκος

 

επιστροφή