30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αντωνίου.

Έχουν περάσει ήδη 30 χρόνια από την υποδοχή στην πόλη της Σιάτιστας και την τελετή ενθρονίσεως, στις 12 Ιουνίου 1974, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αντωνίου. 30 χρόνια αρχιερατείας και θεοφιλούς διαποιμάνσεως του ποιμνίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης. Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τιμώντας τον επίσκοπό της στις 8 Ιουνίου 2004 έστειλε την παρακάτω επιστολή:
(καντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε στο πρωτότυπό της )
Την Τρίτη 8 Ιουνίου στη ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης,  «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», σε εκπομπή - αφιέρωμα για τον σεβασμιώτατο, ο κ. Γεώργιος Μπόντας αναφέρθηκε σ’ ολόκληρο το έργο του Σεβασμιωτάτου τα 30 χρόνια της Αρχιερατείας του. Ζωντάνεψε στη μνήμη μας γεγονότα που αφορούν στη μορφή του επισκόπου μας κ. Αντωνίου, τα οποία αρκετοί τα έχουν ζήσει και τα ξαναθυμήθηκαν, ενώ πολλοί άλλοι δεν τα γνωρίζουν καθόλου.
(κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα του κ. Γεωργίου Μπόντα )
" Ο π. Βασίλειος στην προσφώνησή του είπε τα εξής:
Ήδη έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια, από την ημέρα, που στην πόλη της Σιάτιστας και γενικότερα στην περιοχή της επαρχίας Βοΐου, ήλθε και εγκαταστάθηκε ο σεβαστός μας Μητροπολίτης κ.κ. Αντώνιος Κόμπος.Η Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και Σιατίστης έχει την μεγάλη ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού, αυτά τα τελευταία 30 χρόνια, τα αρκετά ταραγμένα ποικιλοτρόπως, και για την πόλη μας και για την Ελλάδα αλλά και για την οικουμένη ολόκληρη, να προΐσταται σ’ αυτήν ο ενάρετος και πεπαιδευμένος και συνετός και συγκρατημένος, ασκητικός και απλός, ο ολίγα λέγων και πολλά πράτων, επίσκοπος Αντώνιος.
Τα λόγια, νομίζω ότι, είναι πολύ φτωχά για να κάνουν ζωντανά μπροστά μας όλα όσα έγιναν αυτά τα 30 χρόνια.
Εγώ θα ήθελα να μείνω κυρίως στο τεράστιο πνευματικό έργο του επισκόπου μας, με τις αμέτρητες ομιλίες και τα κηρύγματά του σε όλες τις εκκλησίες της πόλης μας αλλά και των χωριών της Ιεράς Μητροπόλεως.Με τις πάμπολλες αγρυπνίες και τις άπειρες εξομολογήσεις των πιστών, που καταφθάνουν στο μέγαρο της Ι. Μητροπόλεως στην πόλη μας.Όλοι ας έχουμε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου μας και ας προσευχόμαστε και εμείς προς τον Θεό, για να του χαρίσει και την ουράνια Βασιλεία του.
Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2004 ο Ιερέας της ενορίας του Αγίου Νικολάου με τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και αρκετούς ενορίτες επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο στο μητροπολιτικό μέγαρο και τον ευχήθηκαν για τα 30 χρόνια της αρχιερατείας του στην Ι. Μ. Σισανίου και Σιατίστης. Ο Ιερέας του επέδωσε ένα χρυσοκέντητο επιγονάτιο με τη μορφή του Αγίου Αντωνίου, καθώς και μία αναμνηστική ασημένια πλακέτα με χαραγμένο  κείμενο.

Ο επίσκοπος κ.κ. Αντώνιος αρκετά συγκινημένος ευχαρίστησε για τα δώρα, έδωσε τις ευλογίες του στους επισκέπτες και επί αρκετή ώρα συζήτησε μαζί τους. Στο τέλος της επισκέψεως όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τη φήμη του σεβασμιωτάτου και ο ίδιος με πολλή χαρά τους ξεπροβόδισε μέχρι έξω, ευλογώντας τους και πάλι.

( το παραπάνω κείμενο μας  έδωσε ο πατήρ Βασίλειος , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά)
επιστροφή