ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΙΛΙΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΑΝΤΖΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

 

 Η είδηση του άδικου και πρόωρου θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου Τριαντάφυλλου έπεσε σαν κεραυνός στα σχολεία και την κοινωνία της Σιάτιστας. Το "εξαίφνης" της αναχωρήσεώς του από αυτόν τον κόσμο επιτείνει τον πόνο και τη θλίψη, βασικά των οικείων του και γενικότερα όλων εκείνων, που στη ζωή τους γνώρισαν και σχετίστηκαν με τον αείμνηστο Τριαντάφυλλο . Το "εξαίφνης" αυτό μας συγκλόνισε συθέμελα και μας οδήγησε σε περισυλλογή για την ματαιότητα αυτού του κόσμου. Ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε και ούτε θα μπορέσουμε να δεχτούμε την ιδέα ότι τον χάσαμε για πάντα. Βαρύτατο το χτύπημα. Πονούμε μαζί με τους οικείους του και συνενώνουμε και εμείς με το δικό τους πόνο, τους δικούς μας καημούς.

Είναι αλήθεια πως τέτοιες οριακές στιγμές σταματά η ανθρώπινη λογική. Μονάχα όμως με το χριστιανικό στοχασμό, με την πίστη μας μπορούμε να ερμηνεύσουμε τα παράδοξα της ζωής. Έτσι είναι τα ανθρώπινα!

Έκλεισε πλέον ο κύκλος της επίγειας ζωής του και άνοιξε ο κύκλος της αιώνιας, ¨της αφθάρτου, ελπιζομένης και προσδοκωμένης". Η Αναστάσιμη περίοδος, που ακολούθησε αμέσως μετά την εκδημία του αείμνηστου Τριαντάφυλλου, μας έδωσε το μήνυμα ότι η Ανάσταση του Χριστού μετέβαλε την κατήφεια και την αγωνία του θανάτου σε παγκόσμια ελπίδα αναστάσεως.

Ο αείμνηστος Τριαντάφυλλος διήλθε τη ζωή του με μια αδιάκοπη προσφορά και αγωνιώδη προσπάθεια για το καλό της Παιδείας, και της γενέτειράς του Σιάτιστας από τη θέση του μαχόμενου εκπαιδευτικού, του Διευθυντή και του Δημοτικού Συμβούλου.

Υπήρξε άνθρωπος που τον διέκρινε η εντιμότητα, διέθετε ακέραιο ήθος και χαρακτήρα, απλότητα και ταπεινότητα, προσφορά και αδιάκοπη διακονία προς τους συνανθρώπους του.

Ήταν ολοκληρωμένη προσωπικότητα, επιστήμονας πραγματικά καταρτισμένος, μεγάλος πατριώτης, καλός οικογενειάρχης. Εργάστηκε και ανήλωσε τις δυνάμεις του, πνευματικές και σωματικές, για την πρόοδο της μαθητιώσας νεολαίας. Προσηνής και ευπροσήγορος προς τους συναδέλφους του, λιγομίλητος και αυστηρός εκεί που έπρεπε. Γενικά ήταν άνθρωπος δραστήριος και πολύπλευρος. ΄Ανθρωπος ήπιων τόνων και πρακτικός.

Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Η μνήμη του και η υστεροφημία του θα παραμείνουν ζωντανές στο διηνεκές τόσο στην εκπαιδευτική ιστορία του τόπου, όσο και στην εύανδρο πόλη της Σιάτιστας, της οποίας λαμπρό τέκνο υπήρξε ο Τριαντάφυλλος.

Σε όλους εμάς συναδέλφους και φίλους θα παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση και ενθύμηση της προσωπικότητας και δράσης του.

Ζωντανό μάθημα και παράδειγμα για όλους μας.

Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας αποφάσισε με την ευκαιρία της τέλεσης του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του (14-5-2006) , να αφιερώσει στη μνήμη του την μουσική εκδήλωση για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού W. A. MOZART, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2006 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας.

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΦΙΛΙΟΣ

Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

επιστροφή