ΔΗΜΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ (Δ.Ε.Π.Π.Τ.Α.Σ.) 

 Σιάτιστα 13 Αυγούστου 2007

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

ΔΗΜΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ – Δ.Ε.Π.Π.Τ.Α.Σ.
Φωτογραφίες και εργόχειρα που αναδείχνουν την αρχοντιά της Σιάτιστας
 


Λένε ότι οι λαοί που λησμονούν την ιστορία τους δεν μπορούν να  αισθάνονται σιγουριά για το μέλλον τους. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε οι  Σιατιστινοί δικαιούνται να αισιοδοξούν για τα χρόνια που θα 'ρθουν,  μιας και είναι άνθρωποι που σέβονται την παράδοση, μαθαίνουν την  ιστορία, διατηρούν τα έθιμά τους και -το κυριότερο- αγαπούν την πόλη  τους. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 3 Αυγούστου που λειτουργεί η Έκθεση  Φωτογραφίας με τίτλο «Σιατιστινές Χαρές» (με γάμους του 19ου και του  20ου αιώνα) έχουν περάσει πάρα πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της  πόλης οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με αυτά που αντίκρισαν
Την Κυριακή 12 Αυγούστου η Έκθεση εμπλουτίστηκε με σπάνιας δεξιοτεχνίας και εκπληκτικής ομορφιάς εργόχειρα, δημιουργήματα Σιατιστινών γυναικών περασμένων αιώνων.Η Έκθεση Εργόχειρων εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Σιάτιστας κ.  Κωνσταντίνο Κοσμίδη και την κα Αννα Γκουτζιαμάνη - Στυλιανάκη,  παρουσία πλήθους κόσμου. Οι τυχεροί που παραβρέθηκαν περπάτησαν  ανάμεσα σε φωτογραφίες, ανάμεσα σε εργόχειρα, ανάμεσα σε μνήμες, έθιμα  και ιστορίες μιας άλλης εποχής. Ξεναγήθηκαν, θυμήθηκαν, νοστάλγησαν,  συγκινήθηκαν και χάρηκαν την πρωτοβουλία της κας Στυλιανάκη και της  Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και  Αθλητισμού Σιάτιστας (ΔΕΠΠΤΑΣ) για τη διοργάνωση της Έκθεσης.

Οι φωτογραφίες και τα εργόχειρα φιλοξενούνται στο ιστορικό κτίριο του  Α΄ Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας και η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά τις  ώρες 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 - 9 μ.μ. Τα Σιατιστινά Εργόχειρα θα  εκτίθενται μέχρι και τις 15 Αυγούστου, ενώ η Έκθεση Φωτογραφίας θα  συνεχιστεί μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Η κα Στυλιανάκη, πάντα πρόθυμη και αεικίνητη, είναι καθημερινά παρούσα  στο χώρο της Έκθεσης και ξεναγεί με μεράκι και σεβασμό για την  παράδοση και τον πολιτισμό της Σιάτιστας.Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει σε όλους όσοι εμπιστεύθηκαν τα  οικογενειακά τους κειμήλια ώστε να τα δουν και να τα θαυμάσουν οι  επισκέπτες της Έκθεσης.
Και, πιστέψτε το, αξίζει τον κόπο να τα δούμε και να τα θαυμάσουμε όλοι.

Από τη ΔΕΠΠΤΑΣ

 

επιστροφή