Από τις δραστηριότητες των παιδιών μας

 

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλασσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας! Μας έστειλε ένα πρωτότυπο ημερολόγιο για το 2011 κατασκευασμένο από τους μαθητές του. Το παρουσιάζουμε στους αναγνώστες μας  ψηφιοποιημένο. Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους τους! 

Κάντε κλικ εδώ για να το δείτε

 

2ο Δημοτικό

Από τις δραστηριότητες των Κατηχητικών σχολείων της πόλης μας:

Σήμερα,  ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ η εφημερίδα του Κατηχητικού της ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. Μια καινούργια καλοδεχούμενη προσπάθεια. Την παρουσιάζουμε στους αναγνώστες μας  ψηφιοποιημένη σε pdf. Μπράβο στα παιδιά και σε όλους όσους εργάστηκαν μαζί  τους! Αργεί λίγο να κατεβεί, υπομονή!

Κάντε κλικ εδώ για να το δείτε

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην διαδικτυακή θέση της ενορίας του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ για να χαρείτε το δεύτερο τεύχος της εφημερίδας του Κατηχητικού της ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας   ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

 

Κατηχητικά

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100χρονά του το 1ο Δημοτικό παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα: «Όψεις της ιστορίας της σχολικής ζωής και της ελληνικής εκπαίδευσης».  

Το κατατοπιστικό κείμενο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ μας δόθηκε από τη Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, όπως και

οι ενημερωτικές φωτογραφίες  που μπορείτε να τις δείτε εδώ .

Τα συγχαρητήρια στους συντελεστές και για την ιδέα και για την δημιουργία!

 

1ο Δημοτικό

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη σε συνεργασία με τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου, διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Τα ιστορικά εκπαιδευτήρια ως φορείς του Οικουμενικού Ελληνισμού».

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτίριο της Παλαιάς Βουλής, στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011, τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 25 ιστορικά σχολεία της Ελλάδας με εισηγήσεις των μαθητικών αντιπροσωπειών τους. Ανάμεσά τους και το δικό μας  Τραμπάντζειο Γυμνάσιο.

Την αντιπροσωπευτική ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες Ντόκου Ανέτα, Νάκου Ελένη, Ταφαρλή Βασιλική, Γκουτζιαμάνη Αγνή και Καραμπατζιά Βασιλική. Υπεύθυνη καθηγήτρια η φιλόλογος κ. Αναστασία Δ. Μπάτζιου.                    Φωτογραφία    

 

 Η παρουσίαση  στο συνέδριο 

 

Γυμνάσιο

 

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς και στη χώρα μας έκανε την εμφάνισή του το φαινόμενο του εκφοβισμού (school bullyihg) και της βίας school violence στο χώρο του σχολείου.

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του φαινομένου γίνονται πολλές δράσεις στα σχολεία της χώρας μας.

Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας με τη συμπαράσταση των δασκάλων τους δημιούργησαν video με έξυπνη, ειρηνική και πρωτότυπη πρόταση αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ο τίτλος της εργασίας .....     περισσότερα

3ο Δημοτικό