Στην πρώτη εμφάνιση τού http://www.siatistanews.gr  η συνεργάτης μας κ. Θεοδώρα Ζωγράφου - Βώρου μοιραζόταν μαζί μας κάθε μήνα τις  αναμνήσεις από την εκπαιδευτική της ζωή στη  σελίδα Ιστορίες από την εκπαιδευτική μου ζωή.

Ύστερα από 12 συνεργασίες  θεώρησε πως ο κύκλος της σελίδας αυτής  έκλεισε,  διέκοψε και μας υποσχέθηκε τότε  πως η καινούργια συνεργασία της θα έχει σχέση με....  ιστορίες του ... παππού μας του Ηρόδοτου. 

Ο καιρός πέρασε ... κι έπρεπε το νεότερο μέλος της παρέας μας, ο Νίκος, να   γίνει μαθητής της πρώτης Γυμνασίου και να διατυπώσει την άποψή του για το μάθημα των Αρχαίων, για να θυμηθεί η νουνά του κ. Θεοδώρα Ζωγράφου Βώρου   την υπόσχεσή της! 

Με τη σελίδα ράμματα στο Νίκο" δεν θα μας πει  προς το παρόν τις ιστορίες του παππού Ηρόδοτου- όπως μας είχε υποσχεθεί-  αλλά θα δείξει στο Νίκο- και μαζί μ' αυτόν σε όσα παιδιά  έχουν τον ίδιο προβληματισμό-  ένα δρόμο να προσεγγίσει ο ίδιος τα αρχαία κείμενα και να γευτεί όσα εμείς οι παλιοί του λέμε συνέχεια ότι χαρήκαμε. 

Αυτά για όσο διάστημα ο Νίκος θα έχει απορίες, αμφισβητήσεις, προβληματισμούς και η νουνά του θα έχει το κουράγιο να τον ακούει!

Η υπεύθυνη του siatistanews.gr

 

Αρχίζουμε λοιπόν!

       

 

Γράμμα 1ο  Τι μου χρειάζονται τα Αρχαία;

 

Γράμμα 2ο  Σύντομες πληροφορίες για την ιστορία της διδασκαλίας του μαθήματος

                        των Αρχαίων Ελληνικών.

 

Γράμμα 3ο  Γνωριμία με το βιβλίο μου.

 

Γράμμα 4ο  Γνωριμία με το βιβλίο "Γραμματική  της Αρχαίας  Ελληνικής

                         Γλώσσας ".

 

Γράμμα 5ο  «Πώς μπορώ να κάνω εύκολα, γρήγορα  και υπεύθυνα μια                             αντικατάσταση ενός τύπου ρηματικού σε όλους τους χρόνους ή σε

                            όλες τις εγκλίσεις;».


Γράμμα 6ο    
Α
σκήσεις αντικατάστασης      Υπόδειγμα

 

 

Για να διαβάσετε τα γράμματα κάντε κλικ πάνω στο γράμμα που θέλετε.         

 

                                      

επιστροφή