κλικ εδώ
κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση
Υπάρχουν και νέοι τρόποι να μαθαίνουμε Γραμματική;
   

 

       Ναι, απαντά το σύνολο των εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τον ιστότοπο  http://www.lexigram.gr

Η ομάδα αυτή των εκπαιδευτικών/προγραμματιστών με υπεύθυνο τον κ. Μαλακό Γιώργο, λεξικογράφο, δημιούργησε και επιμελείται εκπαιδευτικό λογισμικό με θέματα, όπως τα ακόλουθα:

Αρχαιογνωσία: εκπαιδευτικό λογισμικό αρχαίων ελληνικών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Ελληνομάθεια Δημοτικού: εκπαιδευτικό λογισμικό νέων ελληνικών για το Δημοτικό

Ελληνομάθεια Pluss: εκπαιδευτικό λογισμικό νέων ελληνικών για το Γυμνάσιο και άνω

Θησαυρός (πολυλεξικό) :συνώνυμα, αντίθετα, παροιμίες, ομόρριζα, κλίση και θεωρία αρχαίας και νέας

 

Από την παρουσίαση των προϊόντων της lexigram αντιγράφουμε, κατά λέξη, τμήμα  του κειμένου που απευθύνεται στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς:…. 

Το κοινό χαρακτηριστικό των λογισμικών, που τα κάνει μοναδικά, είναι ότι διαθέτουν πολλά και τεράστια λεξικά της νέας και της αρχαίας ελληνικής (κλιτικά, ορθογραφικά, ερμηνευτικά, συνωνύμων – αντιθέτων, ομορρίζων) . Τα προγράμματα χρησιμοποιούν τα λεξικά αυτά για να μπορείτε:

  • Να έχετε απάντηση σε οποιαδήποτε γλωσσική απορία.
  • Να λύνετε με ευχάριστο και διαδραστικό (διαλογικό) τρόπο τις σχολικές ασκήσεις αλλά και οποιαδήποτε άλλη, αφού κάνοντας μόνο κλικ μπορείτε και εσείς να δημιουργείτε και να λύνετε άπειρες ασκήσεις γραμματικής, ομορρίζων και συντακτικού (συντακτικού μόνο για την αρχαία).

.........................................

Για τον εκπαιδευτικό:

Ο υπολογιστής δεν θα αντικαταστήσει τον δάσκαλο

Θα αντικατασταθεί ο δάσκαλος που δεν γνωρίζει υπολογιστή

(Άρθουρ Κλαρκ)

Οδηγίες προς τον μαθητή:

Με τα προγράμματά μας μπορείς να έχεις αμέσως τις απαντήσεις και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από τα λυσάρια, με τον τρόπο όμως αυτό αντί να κερδίσεις χρόνο στην πραγματικότητα έχεις χάσει, αφού δεν έμαθες και θα χρειαστεί και πάλι να καταφύγεις στις έτοιμες λύσεις. Από την άλλη όμως, μπορείς να προσπαθήσεις και ο υπολογιστής να σου επισημάνει τα λάθη σου για να ξαναπροσπαθήσεις. Το σωστό εργαλείο μάθησης είναι αυτό που συν τω χρόνω το χρειάζεσαι ολοένα και λιγότερο.

 

Για την αντιγραφή

Αικατερίνη Ζωγράφου