ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ
 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

 

 

Τρίτη 30/8/2011: Η Σιάτιστα υποδέχτηκε τη ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Τη φλόγα της αγάπης και του εθελοντισμού, υποδέχτηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου η Σιάτιστα και ο Δήμος Βοΐου, στα πλαίσια της 9ης λαμπαδηδρομίας που διοργανώνουν και φέτος οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας. Η φλόγα που ξεκίνησε το Σάββατο από τα Σέρβια κηρύσσοντας την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας, θα περάσει από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαδώσει τα ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών του σώματος.
 Τη φλόγα υποδέχτηκαν στη Μπάρα της Σιάτιστας ιππείς και δεκάδες πολίτες της πόλης, ενώ στη συνέχεια αρκετά ήταν τα νέα παιδιά που τη μετέφεραν στους δρόμους της Σιάτιστας. Ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, που συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία και λίγο αργότερα στη μικρή γιορτή που στήθηκε για την υποδοχή της φλόγας τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς: «Στην εποχή της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος, στέλνουμε όλοι μας σήμερα το μήνυμα της αγάπης για το συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. 10 λεπτά από το χρόνο μας σώζουν μία ζωή».
Το βωμό άναψαν οι δύο καταξιωμένοι αθλητές της Σιάτιστας, ο Γιάννης Σιάσιος και ο Χάρης Καλαμπούκας, υπό τα χειροκροτήματα των δεκάδων πολιτών που αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν το παρών στην τελετή αφής της φλόγας.
Το παρών έδωσαν, η διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης των νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης, Τάσα Μπούρτσου, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αμπάζης, μέλη της ΠΟΣΕΑ, καθώς και μέλη των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Σιάτιστας, Γαλατινής, Σερβίων και Κοζάνης.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά, των συλλόγων «Μαρκίδες Πούλιου», «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Καστοριάς και ο Ποντιακός Σύλλογος Βατερού.
Να σημειωθεί πως, η φλόγα θα συνεχίσει τις διαδρομές της και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου Βοΐου τις επόμενες ημέρες.
 

(Αναδημοσίευση από http://www.sierafm.gr )

 

Σύντομο φωτορεπορτάζ

 

Με κλικ σε κάθε φωτογραφια έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος
Αυτά μέχρι να έρθουν περισσότερες και καλύτερες φωτογραφίες
 
 

Και άλλες δραστηριότητες

 

 

 

 

                                                     Αιμοδοσία στη Σιάτιστα!

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων» σας καλεί να δώσετε, για άλλη μια φορά, δυναμικό παρόν στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που διοργανώνει σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γρεβενών την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο γραφείο του Συλλόγου που στεγάζεται στα Κ.Α.Π.Η του Δήμου Βοΐου στη Σιάτιστα από τις 9:30 το πρωί έως και 13:30 το μεσημέρι.
Μόνο ο άνθρωπος μπορεί να κάνει αυτή την προσφορά αγάπης σε κάποιον συνάνθρωπο του γι αυτό ενδιαφερθείτε άμεσα και χαρίστε ΖΩΗ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει:
Να είμαστε ξεκούραστοι και να έχουμε κοιμηθεί τουλάχιστον 6-7 ώρες το προηγούμενο βράδυ
Να έχουμε φάει ένα ικανοποιητικό πρωινό 1με 2 ώρες πριν δώσουμε αίμα
Να μην έχουμε πιεί αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε αυτήν την δεύτερη αιμοδοσία για το 2011 να ευαισθητοποιηθούμε περισσότεροι και να κάνουμε κάτι πολύ απλό…
Να χαρίσουμε 10 λεπτά από τον χρόνο μας!

( Συντάχθηκε από τον Σαμαρά Βασίλη | 30 Οκτώβριος 2011 και αναρτήθηκε στο http://www.sierafm.gr )

 


 

Πάλαιότερες  ανακοινώσεις

 

 
   

 

04.Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

 

03.Από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΣΕΑ  Σιατίστης

 

 

02. Εκδήλωση του  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας την Κυριακή 26/12/2010

 

01. 8η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών- Υποδοχή της Φλόγας στη Σιάτιστα
 

 

 

επιστροφή