Ημέρα ποίησης 2011

 

       Το καλοκαίρι του 2008 ο δικτυακός μας τόπος σε συνεργασία με τη ΔΕΠΠΤΑ Σιάτιστας είχε πραγματοποιήσει την εκδήλωση με θέμα: «ΕΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗ, συνάντηση με την Ιστορία μέσα από την Τέχνη».

      Aπό την εκδήλωση αυτή διαλέξαμε ποιήματα του Νίκου Ποταμίτη και φωτογραφίες του Γιάννη Βαβίκη και συνθέσαμε ένα μικρό αφιέρωμα για την Ημέρα Ποίησης 2011.

Μπορείτε να το δείτε κάνοντας  κλικ εδώ  

Ημέρα Ποίησης 2011

 

          Αν τώρα κάποιος θέλει να διαβάσει και τα κείμενα που συνόδευαν τα ποιήματα  της εκδήλωσης εκείνης μπορεί να κάνει κλικ εδώ

Τα κείμενα της εκδήλωσης.

 

       Για την.... Ιστορία παραθέτουμε απόσπασμα του σχετικού Δελτίου Τύπου του Δήμου Σιάτιστας για να ξαναθυμηθούμε τους συντελεστές εκείνης της εκδήλωσης:

 

"Στιγμές της Ιστορίας της Σιάτιστας που ενέπνευσαν τον Νίκο Ποταμίτη (ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Νίκος Ψημμένος) για την ποιητική συλλογή του «Εν Σιατίστη», διανθισμένες με φωτογραφίες του κ. Γιάννη Βαβίκη, περιείχε η εκδήλωση που διοργάνωσαν την Πέμπτη 31 Ιουλίου η ΔΕΠΠΤΑΣ του Δήμου Σιάτιστας και ο δικτυακός τόπος http://www.siatistanews.gr.

Η ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «ΕΝ ΣΙΑΤΙΣΤΗ, συνάντηση με την Ιστορία μέσα από την Τέχνη», πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Τριαντάφυλλος Φίλιος» του  Διδακτηρίου «Γεώργιος Παπαγεωργίου» στη Σιάτιστα.

Οι διάφορες πτυχές της ζωής και της ιστορίας της Σιάτιστας ήταν η αφορμή για να ακουστούν τα ποιήματα του Νίκου Ποταμίτη, που απήγγειλε έξοχα η κα Θεολογία Ζωγράφου, δραματοθεραπεύτρια και ηθοποιός.

Η κα Σουλτάνα Ζάβαλη, φιλόλογος, καθηγήτρια του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας, διάβασε τα συνοδευτικά κείμενα, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο διευθυντής της ΔΕΠΠΤΑΣ κ. Γιώργος Κουζιώνης."

 

 επιστροφή