30-01-2015: Η Γιορτή των τριών Μεγάλων Ιεραρχών στη Σιάτιστα


Tιμήθηκε  στην πόλη της Σιάτιστας η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών.
    Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου παρουσία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών και πολλών συμπολιτών μας τελέσθηκε  θεία λειτουργία με αρτοκλασία, μνημόσυνο  για όλους τους θανόντες ευεργέτες των σχολείων της πόλης και τους θανόντες Σιατιστείς εκπαιδευτικούς, που υπηρέτησαν στα σχολεία της Σιάτιστας.
   Για τη σημασία της γιορτής μίλησε ο δάσκαλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Μιχαήλ Καραμπέρης και στη συνέχεια εκφώνησε τα ονόματα  των  θανόντων  ευεργετών των σχολείων της πόλης και των  Σιατιστινων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στα σχολεία της μας. Επίσης εκφώνησε τα ονόματα των ζώντων ευεργετών και δωρητών των σχολείων της πόλης μας .
   Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Ιστορικού Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας.  Στη διάρκεια της δεξίωσης προβλήθηκε σε μεγάλη οθόνη, μέσω υπολογιστή, αφιέρωμα  στους Σιατιστινούς εκπαιδευτικούς, την μνήμη των οποίων τιμούσε η εκπαιδευτική κοινότητα, με θέμα: « Η διδασκαλία της πρώτης ανάγνωσης και γραφής όπως εξελίχθηκε στα σχολεία της Σιάτιστας από την Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα ». Το αφιέρωμα ήταν παραγωγή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας ειδικά για την εκδήλωση.

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση