Οικονόμος Παπανικόλαος  Γεωργίου Δάρδας.
Γεννήθηκε στη  Σιάτιστα το 1874.
Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του ( Τρίτη Γυμνασίου) έφυγε για την Σερβία, όπου εργαζόταν ο πατέρας του Γεώργιος. Ασχολήθηκαν και οι δυο με το εμπόριο, (είχαν μικρό εργοστάσιο κατασκευής σαπουνιών).
Στη Σερβία έμεινε 17 χρόνια, συχνά  όμως  γυρνούσε  στην Ελλάδα, κοντά στη μητέρα του και τις αδελφές του.
Πολλές φορές επίσης ταξίδεψε  για εμπορικές υποθέσεις στη Βιέννη, τη Ρουμανία και την Κων/πολη.
Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Παπαδημήτρη Οικονόμου, έτσι ίσως εξηγείται η κλίση του προς τον ιερατικό βίο.
Ξαναγύρισε λοιπόν στη Ελλάδα , παντρεύτηκε τη Θεοδώρα Δημητρίου Γκαργκατσούγια και την 1/10/1905 χειροτονήθηκε ιερέας από το μητροπολίτη Γρεβενών Αγαθάγγελο.
Στη Σιάτιστα ανέλαβε την ενορία του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στη Γεράνεια και συγχρόνως τα καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου στη Μητρόπολη
Σισανίου και Σιατίστης.Το 1929, 16-4-1929, μετά το θάνατο του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αγαθαγγέλου διορίστηκε Τοποτηρητής της Μητροπόλεως μέχρι την 9/12/1930, οπότε ανέλαβε την έδρα της Μητρπόλεως ο Μητροπολίτης κυρός Διόδωρος.
Από τότε μέχρι το θάνατό του, 11/12/1950, έμεινε στην  ενορία του Αγίου Νικολάου Γεράνειας στη θέση του αρχιερατικού Επιτρόπου.
Προσέφερε υπηρεσίες και σε άλλους τομείς εθνικούς και κοινωνικούς: Στο διάστημα 1943-1944 διορίστηκε από το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό  Γεννάδιο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας. .                                                              ( Αφήγηση  της κόρης του  κ.Νίνας Δάρδα)




από το αρχείο της κ. Νίνας Δάρδα
από το αρχείο της κ. Νίνας Δάρδα
από το Λεύκωμα Σιατιστέων Μνήμη